Elly en Harrie Jansen bij de kudde in Warnsveld. ,,Onze kinderen moesten wel aan het idee wennen.''
Volledig scherm
PREMIUM
Elly en Harrie Jansen bij de kudde in Warnsveld. ,,Onze kinderen moesten wel aan het idee wennen.'' © FOTO HISSINK

Ex-wijkagent Doesburg is nu schaapsherder: ‘Niets is mooier dan dit’

BRUMMEN/ DOESBURG - Harrie Jansen was wijkagent in Doesburg, maar wandelt nu samen met zijn vrouw met schapen op de hei. Hij nam de kudde in Warnsveld over.

Een eigen schaapskudde. Voor Elly Jansen uit Brummen is het een droom. Tot een paar maanden geleden de herder van schaapskudde 't Niejboer in Warnsveld haar vraagt of zij zijn kudde wil overnemen.

Hoewel het aanbod onverwacht kwam, hoeft Elly (59) niet lang na te denken. ,,Dit is de kans om te doen wat ik het liefst doe, samen met onze honden zorgen voor een kudde schapen. Natuurlijk wil ik dit. Er is niets mooiers dan met schapen op pad zijn."

Pensioen

Haar enthousiasme werkt aanstekelijk en slaat over op haar man Harrie (62). De wijkagent in Doesburg besluit eerder met pensioen te gaan om zo met zijn vrouw hun droom werkelijkheid te maken.

Quote

Onze oudste zei: ‘De meeste ouders die met pensioen gaan kopen een camper, jullie kopen een kudde schapen’

Elly Jansen
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers