Volledig scherm
De moskee in Doesburg. © DE GELDERLANDER

Extra open dag om geld in te zamelen voor grotere moskee

DOESBURG - De Anadolu Moskee in Doesburg houdt zaterdag open dag. Bezoekers van het gebedshuis aan de Oranjesingel krijgen een rondleiding en kunnen iets lekkers kopen. De opbrengst komt ten goede aan de moskee. ,,Wij gaan uitbreiden en zijn aan het sparen”, vertelt voorzitter Huseyin Peker.

De open dag  is van 10.00 uur tot 18.00 uur. Rondleidingen zijn er om 11.00, 13.00 uur en 15.00 uur.

,,Normaal doen wij de open dag altijd rond mei’’, vertelt Peker. ,,Dat hebben we dit jaar ook gedaan en toen waren er circa 500 mensen, maar nu doen we er ook eentje in het najaar. Hoeveel mensen er nu komen, is afwachten, maar we hopen op minimaal 200 gasten.”

Imam

Moslim of geen moslim, iedereen is welkom op de open dag, benadrukt Peker. ,,Het is een gezellig samenzijn en wij zullen alle vragen die mensen hebben beantwoorden.” Mensen kunnen de gebedsruimte bezoeken, maar ook de kantine, keuken, feestzaal en lokalen voor Arabische taallessen. De imam is tot ongeveer 14.00 uur aanwezig, geeft Peker aan.

De Anadolu Moskee was vorige maand nog in het nieuws. De 61-jarige Doesburger die op 11 september door koolmonoxidevergiftiging om het leven kwam was een fervent bezoeker van de moskee. De familie van de man werd opgevangen in het gebedshuis.  

Liemers