Volledig scherm
PREMIUM
Stichting Fraterwaard-voorzitter Harm-Jan Weevers (rechts) met stadsgenoot en vriend van de stichting Edwin Hagedoorn in de door hun zo geliefde uiterwaard in Doesburg. Met op de achtergrond de Rotra en de IJsselbrug. © Jan Ruland van den Brink

Fraterwaard wil onderste steen boven: ‘Welke krachten spelen er?’

DOESBURG - Stichting Fraterwaard heeft een rechtszaak aangespannen tegen de gemeente Doesburg. Volgens voorzitter Harm-Jan Weevers weigert de gemeente alle informatie te geven over de uitbreidingsplannen van Rotra en Ubbink in de uiterwaard. ,,Het gaat om openbare informatie waar inwoners van Doesburg recht op hebben.”

Industrie in de Fraterwaard in Doesburg. Stichting Fraterwaard gruwt van het idee, maar toch had het niet veel gescheeld. Ubbink en Rotra, twee grote logistieke bedrijven, wilden vorig jaar uitbreiden in het natuurgebied. Het plan werd uiteindelijk afgeschoten omdat het te duur zou zijn, maar de Stichting Fraterwaard heeft altijd haar vraagtekens gehad bij het plan. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers