Volledig scherm
PREMIUM
Gehandicaptenraadvoorzitter Jelle Berends leverde in oktober al demonstratief zijn defecte scootmobiel in. © Theo Kock

Gehandicaptenraad Doesburg slaat alarm: ‘Inwoners moeten te lang wachten op hulpmiddel’

DOESBURG - Het verstrekken van hulpmiddelen aan mensen met een lichamelijke beperking in Doesburg kan veel beter. Inwoners moeten nu vaak te lang wachten op een nieuw of gerepareerd hulpmiddel.

Dat stelt de Stichting Gehandicapten Raad Doesburg (SGRD), die daarom een lijst met aanbevelingen ingeleverd bij het college.De wethouder neemt de kritiek serieus en neemt de verbeterpunten mee in een nieuwe aanbesteding.

Gehandicaptenraadvoorzitter Jelle Berends leverde in oktober al demonstratief en in het bijzijn van pers zijn defecte scootmobiel in. De Doesburger wilde een signaal afgeven en dat is gelukt. ,,Er moest iets gebeuren. Wij krijgen veel klachten over de levering van hulpmiddelen. Met de aanbevelingen hopen we dat veel problemen in de toekomst voorkomen kunnen worden.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers