Volledig scherm
PREMIUM
Joël Seegers, Simone Winkelhorst en hun zoon Pelle (9) aan de Zomerweg in Doesburg. © theo kock persfotografie

Gevaarlijke weg in Doesburg gaat op de schop

DOESBURG - Joël Seegers, Simone Winkelhorst en zoon Pelle (9) halen opgelucht adem. Eindelijk krijgen de Zomerweg, Eekstraat en Nieuwe-Eekstraat in Doesburg nieuw en breder asfalt. Eind maart 2020 starten de werkzaamheden. ,,Aanwonenden hebben hier 25 jaar voor gestreden.”

De Zomerweg in het buitengebied van Doesburg. Ooit een rustige B-weg, inmiddels een belangrijke verkeersader met sluipverkeer uit onder ander Zutphen en Baak richting Arnhem. Seegers, aan de Zomerweg geboren en getogen, ervaart een flinke toename van het verkeer. Partner Simone woont er inmiddels 14 jaar en heeft al diverse ongelukken en bijna-ongelukken gezien. Zoontje Pelle (9) fietst inmiddels alleen naar school, maar het eerste stukje tot aan de rotonde loopt moeder mee. ,,Dat is een gevaarlijk en heel druk punt”, vertelt ze. 

Doesburg en de provincie Gelderland trekken circa 2,3 miljoen euro uit om de Zomerweg, Eekstraat en Nieuwe-Eekstraat verkeersveiliger te maken. De snelheid moet op bepaalde punten echt naar beneden, meldt Winkelhorst, aanwonende en lid van het bestuur van Buurtschap Noord-Oost. 

,,Net voor restaurant De IJsselhoeve zitten een paar verraderlijke bochten. Voor je het weet, zit je in de berm. Vooral mensen die daar niet bekend zijn. Vaak is er geen of weinig schade en wordt het ongeval niet geregistreerd. Maar er is hier een aantal jaren terug ook iemand verongelukt”, zegt ze.

Quote

Het leek erop dat de norm werd overschre­den, maar na een tweede, meer nauwkeuri­ge meting kregen we toch groen licht

Birgit van Veldhuizen, Wethouder Doesburg
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers