Tientallen senioren kwamen woensdag in Doesburg een boosterprik halen.
Volledig scherm
PREMIUM
Tientallen senioren kwamen woensdag in Doesburg een boosterprik halen. © Jan Ruland van den Brink

GGD was niet blij met ‘illegale’ boosterprikken in Doesburg, maar zette ze wel: ‘We willen niemand weigeren’

DOESBURG - 80-plussers kregen woensdag in Doesburg een vervroegd Sinterklaascadeau: zij konden zonder afspraak een boosterprik laten zetten. Een foutje, want de GGD wilde dat eigenlijk niet hebben. Waarom niet? Zes vragen en antwoorden over deze kwestie.

2 reacties

  • E.W. Megens

    2 maanden geleden
    Goede actie, waarom niet alles op alles zetten zoveel mogelijk mensen zo snel mogelijk te boosteren. Wat steekt achter het feit dat er alleen met Moderna boosters wordt gepikt, financiële belangen? wat is er mis om het ook met Pfizer te doen? We waarom proberen veel mensen niet naar d geest van de corona maatregelen te leven? Het staat nog niet in de Gelderlander wel in de Volkskrant vanaf 6 december sluit de Rijnstate kliniek in Zevenaar tijdelijk, de zorg wordt geconcentreerd in Arnhem.
  • Kenneth Tharmaratnam

    2 maanden geleden
    Dat mensen uit de Liemers voor hun boosterprik nu nog enkel terecht kunnen in Ede, Elst of Voorthuizen is volstrekt onacceptabel als nog dit jaar alle 60 plussers en waarschijnlijk ook nog zij die met Janssen gevaccineerd werden (ruim 800.000 in heel NL) hun boosterprik moeten krijgen. Zeker nu men ook weet dat de nieuwe Omikron variant hier al rondwaart.

Liemers