Volledig scherm
Richella Jansen in de Datsun Fairlady met privéchauffeur Bart de Gier. © Jan Ruland van den Brink

Glunderend in een zelf uitgekozen oldtimer

HENGELO - Van oor tot oor glunderend zit Richella Jansen (19) uit Doesburg in een ruim vijftig jaar oude Datsun Fairlady. Ze is deze maandagavond al vroeg aanwezig op de Aldi-parkeerplaats in Hengelo, waar vandaan een oldtimerrit voor cliënten van Philadelphia start. 

Veertig oldtimers  voor veertig cliënten. Iedere deelnemer mag zelf zijn mooiste auto kiezen: Rolls Royce, Riley, Toyota Crown, Citroën Traction, een oude legerjeep. Ze stonden er voor het uitzoeken.

Richella heeft haar oog laten vallen op de glimmende cabrio Datsun Fairlady van Jos Herwers. Ze posteert zich op tijd naast de auto, zodat niemand anders haar voor zal zijn. Even poseren voor de fotograaf van De Gelderlander? Geen enkel probleem. ,,Ik heb nog nooit in de krant gestaan!” 

Tevreden

Organisator Imke Spoor  van Philadelphia loopt tevreden tussen haar enthousiaste cliënten en de chauffeurs door. Zo'n opkomst had ze niet verwacht.

,,We waren uitgegaan van een klein groepje, tien of vijftien deelnemers. Maar dat het hier op zou uitdraaien had ik niet gedacht.” Een oproep binnen Philadelphia leverde vanuit  de diverse Achterhoek-vestigingen ruim 40 liefhebbers op.

Oldtimers via via

Het regelen van  even zoveel oldtimers nam Mark Teunissen voor zijn rekening.  ,,Gewoon via via wat mensen gevraagd", vertelt hij bescheiden. Zijn eigen Toyota Crown gaat ook mee in de rit van 42 kilometer.

Na afloop komen alle auto's bijeen op het terrein van autobedrijf Herwers voor een groepsfoto en een versnapering. Voor Richella kan de dag niet meer stuk.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers