Volledig scherm
PREMIUM
Kunstenares Rosalie de Graaf aan het werk in haar stadje Doesburg. Ze maakt een muurschildering op de oude GTW-loods. © Jan Ruland van den Brink

Graffiti met graffiti bestrijden in Doesburg: ‘Mijn werk moet het oude Doesburg met het nieuwe verbinden’

DOESBURG - Of ze een muurschildering mocht aanbrengen op de gevel van de oude GTW-loods in Doesburg. Kunstenares Rosalie de Graaf (19) vroeg het aan de eigenaren van het gebouw in de Turfhaven en die waren direct enthousiast. 

De Graaf kreeg wel een opdracht mee. ,,Mijn werk moet het oude Doesburg met het nieuwe verbinden. Op deze plek was vroeger een treinstation. Ik maak daarom een kind dat met een treintje speelt”, vertelt de Doesburgse, die veel reist en overal tekeningen achterlaat.

 ,,Maar in Doesburg was nog niets van mij te zien. Daarom ben ik heel blij met deze klus.” De Graaf, in de kunstwereld bekend als RoosArt, hoopt de door de gemeente Doesburg gefinancierde muurschildering komende week af te ronden. Wellicht dat het iets later wordt vanwege de voorspelde hitte. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers