Esther Bosgoed kijkt tevreden naar het elektriciteitshuisje dat door een 17-jarige Doesburger is beschilderd.
Volledig scherm
PREMIUM
Esther Bosgoed kijkt tevreden naar het elektriciteitshuisje dat door een 17-jarige Doesburger is beschilderd. © theo kock persfotografie

Graffiti spuiten als taakstraf in Doesburg: ‘Trots op resultaat’

DOESBURG - Prachtig vinden veel Doesburgers de graffiti op het elektriciteitshuisje aan de Kraakselaan. Het is het werk van een 17-jarige Doesburger, die niet met naam in de krant wil en daar heeft hij een goede reden voor; de tiener had iets gedaan dat niet mocht en werd doorverwezen naar HALT. 

De graffiti op het elektriciteitshuisje was een taakstraf.  Het idee kwam van Esther Bosgoed, coördinator van Jongerencentrum 0313 en Buurtacademie Doesburg. Bosgoed: ,,Wij krijgen wel vaker een verzoek tot het uitvoeren van een taakstraf van HALT. In dit geval ging het om een erg creatieve jongen en dan speel je daar op in. Een taakstaf is maatwerk. Hij had vijf uur staan, maar is wel veel langer bezig geweest. Hij is trots op het resultaat en is blij dat hij dit voor Doesburg heeft kunnen doen.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers