Volledig scherm
PREMIUM
De Martinikerk in Doesburg in 1945. © Nationaal Archief

Herdenking 75 jaar Martinikerk Doesburg met bekende zangeres

DOESBURG - Een herdenkingsbijeenkomst met landelijke uitstraling in de Doesburgse Martinikerk, exact 75 jaar nadat de toren werd verwoest. Eentje met veel muziek, licht en een bekende zangeres. Dat is het plan van Stichting Doesburgs Carillon. Kosten: circa 35.000 euro.

De herdenking moet plaatshebben op woensdag 15 april 2020 in de bijna 100 meter hoge Martinikerk; de toren die vlak voor de bevrijding van Doesburg in 1945 voor een groot deel werd verwoest. Net als een deel van de kerk, de synagoge en het eeuwenoude carillon. 

,,De verwoesting van dit deel van ons stadshart was de opmaat naar de bevrijding en heeft uiteindelijk geleid naar het Doesburg van vandaag de dag, de stad waar we met veel plezier in vrijheid wonen. Voor de oudere generatie is het wellicht de laatste mogelijkheid deze belangrijke gebeurtenis groots te herdenken”, meldt Gerard Albers namens de stichting.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers