Volledig scherm
© Thinkstock

Het Biesemhuis in Doesburg wacht nog op laatste bewoner: eerst iedereen een coronatest

DOESBURG - Het Biesemhuis in Doesburg, een nieuw woon-zorgcentrum voor mensen met dementie, kent een start om nooit te vergeten. ,,Verhuizen in coronatijd. Wij hadden het ook liever anders gezien”, vertelt locatiemanager Martiene Hof.

Het Biesemhuis biedt gespecialiseerde kleinschalige zorg aan 22 mensen met een vorm van dementie. Bewoner 22 is onderweg, vertelt Hof. ,,Alle nieuwe bewoners moeten een coronatest ondergaan. Zodra de uitslag daarvan bekend is, en die is negatief, volgt de verhuizing.”

Begin maart waren familieleden van de bewoners nog uitgenodigd voor een feestje. Buurtbewoners zouden daarbij aanvankelijk ook aanwezig zijn, maar die mochten uiteindelijk niet komen. 

Hofs: ,,We vonden het risico voor onze bewoners op besmetting te groot. Familie was nog wel welkom, dat kon toen nog. We hopen in de zomer voor de buurt nog een barbecue te kunnen geven of een tuinfeest. Maar dat is afwachten. De gezondheid van onze bewoners blijft voor ons het belangrijkste.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers