Volledig scherm
Woningbouw. Dit is een illustratie en niet de situatie in Doesburg. © ROBIN UTRECHT

Hinder door bouwverkeer: ‘Ook brandweer kan zo geen kant uit’

DOESBURG - Het lossen van bouwmaterialen zorgt voor veel hinder in De Strijp in Doesburg. Vrachtwagenchauffeurs blokkeren de straat minutenlang. ,,Dit kan niet de bedoeling zijn”, vertelt Stadspartij Doesburg-raadslid Appie van der Beek.

Langs De Strijp verrijzen een handvol huizen. De werkzaamheden duren al maanden en gaan volgens Van der Beek nog maanden duren.  ,,Wij krijgen veel klachten binnen. Van mensen die niet meer voor- of achteruit kunnen omdat er een vrachtwagenchauffeur op de weg aan het lossen is. Ook de brandweer of ambulance kan er dan niet bij. Er moet echt een oplossing komen”, aldus Van der Beek.

Een oplossing weet het raadslid wel. Haal de twee paaltjes op de Campstede weg zodat  het verkeer ook via die straat de wijk uit kan. Wethouder Arthur Boone weet niet of dat wijs is; hij vreest dan dat de bewoners van de Campstede niet blij zullen zijn vanwege sluipverkeer.

Van der Beek: ,,Maar het gaat om een tijdelijke situatie. Als de huizen klaar zijn, kunnen de paaltjes terug. Wat natuurlijk ook kan: haal het bouwmateriaal weg van de aangebrachte verharding en gebruik die voor het lossen van goederen, waar de plek eigenlijk ook voor bedoeld is.”

Boone gaat in overleg met betrokkenen en hoopt zo vlot met een oplossing te kunnen komen.

Liemers