Hoe Beinum beter kan: met bomen, speeltuintjes en minder vijvers

DOESBURG- Tijdens hevige discussies werd zaterdag de toekomst van Beinum bepaald. Want de Doesburgse wijk moet flink worden aangepakt, vinden gemeente Doesburg en Waterschap Rijn en IJssel. Zaterdag konden wijkbewoners daarover hun stem te laten horen tijdens Naar Buiten in Beinum.

,,De focus ligt nu eens niet op ons historische centrum’’, zegt wethouder Birgit van Veldhuizen. De gemeente richt de blik op het aanpakken van de buitenwijken van Doesburg. Volgens de wethouder is dat hard nodig. ,,Beinum bestaat al de nodige jaren. Veel groen is flink gaan woekeren en straatstenen liggen los. Een flinke opknapbeurt is nodig.’’

Om deze make-over te verwezenlijken vraagt de gemeente hulp van de wijkbewoners. ,,Het is hun wijk. Zij wonen er en moeten weer van Beinum gaan houden’’, zegt Van Veldhuizen. Het college wil daarom vooral de burgers aan het woord laten. Om de daad bij het woord te voegen werden bewoners zaterdag de wijk in gestuurd, om ideeën op te doen voor de verfraaiing van Beinum. Die werden ’s middags tijdens brainstormsessies verder uitgewerkt, zodat ontwerpers ermee aan de slag kunnen.

Lees verder onder de foto.

Inwoners van Beinum bij de kaarten van hun buurt.
Volledig scherm
Inwoners van Beinum bij de kaarten van hun buurt. © Jan Ruland van den Brink
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers