Hoorns klinken over de vestingwerken

DOESBURG - Met een temperatuur boven de tien graden en veel miezerige regen was het zondagochtend geen ideaal weer voor een midwinterhoornwandeling. Dat weerhield zondagochtend veel wandelaars er niet van om de tocht van de Midwinterhoorngroep Doesburg te lopen.

Langs de twee wandelroutes (er was keuze uit zeven of twintig kilometer) stonden in totaal dertien blazers. De roep van de hoorns werd regelmatig aan elkaar doorgegeven – als de klanten van de een waren weggestorven pikte de volgende het weer op om ook kort te blazen. 

Volledig scherm
Midwinterhoornblazen in Doesburg. © Jan Ruland van den Brink

De tonen van de midwinterhoorns zijn tussen begin december en Driekoningen (6 januari) in het hele Nederlands-Duitse grensgebied te horen. Ook in andere Achterhoekse plaatsen worden in deze periode wandelingen georganiseerd, waarbij de (veelal zelfgemaakte) houten hoorns klinken, zondag klonken ze bijvoorbeeld ook in Zieuwent en bij Ruurlo.

Volledig scherm
Midwinterhoornblazen in Doesburg. © Jan Ruland van den Brink
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers