Volledig scherm
De IJsselbrug bij Doesburg ging 23 februari na een afsluiting weer open. © Luuk Stam/DG

IJsselbrug Doesburg twee weekeinden dicht voor verkeer

DOESBURG - De IJsselbrug bij Doesburg gaat opnieuw twee weekeinden dicht voor het verkeer. Van vrijdag 22 juli tot maandag 25 juli én vrijdag 5 augustus tot maandag 8 augustus zijn er omleidingen via Zutphen en via Westervoort.

Het openbaar vervoer, fietsers en bromfietsers, voetgangers en brommobielen kunnen wel over de brug blijven rijden. Zij kunnen de IJssel over via het verbrede fietspad aan de noordzijde.

Tentconstructie
Vrijdag 22 juli 21.00 uur tot maandag 25 juli 06.00 uur wordt onder meer de tentconstructie verwijderd. In het weekeinde van vrijdag 5 augustus 21.00 uur tot maandag 8 augustus zijn er asfalteringswerkzaamheden. Rijkswaterstaat kondigt aan dat bij slecht weer het werk kan worden uitgesteld.

Nieuw wegdek
In het begin van het jaar was de brug vijf weken dicht voor een nieuw wegdek en een schilderbeurt. Voor het schilderen van het bovenste deel van de brug werd een tent gebouwd. Die wordt nu afgebroken.

Klaar
Als dat is gebeurd, zijn alle werkzaamheden aan de brug klaar. Het werk begon oktober vorig jaar en wordt in augustus afgerond, enkele weken later dan gepland; het werk liep wat vertarging op door weersomstandigheden.

De IJsselbrug kan na deze renovatie volgens Rijkswaterstaat dan weer 30 jaar mee.

Liemers