Volledig scherm
© Shutterstock

Inbreker geeft zichzelf aan in Doesburg: ‘Ik wil mijn fouten recht zetten’

DOESBURG - De Doesburgse politie kreeg afgelopen week een wel heel opmerkelijk telefoontje. Een man belde zelf de politie op en vertelde dat hij ‘graag opnieuw wilde beginnen'. Hij had meerdere inbraken gepleegd op een camping in Doesburg, maar wilde ‘schoon schip maken’ en ‘zijn fouten recht zetten', zo vertelde hij de politie. 

Volgens de politie Doesburg, die dit weekend op Facebook melding maakt van het opmerkelijke verhaal, wees de moedige inbreker later zelfs de plaatsen op de camping aan waar hij ingebroken had. Vervolgens hebben agenten de man opgepakt. Vanwege zijn verleden zit de man vooralsnog vast. Komende week moet hij zich verantwoorden voor de rechter-commissaris. Die besluit of de inbreker, die volgens de politie blijkbaar ‘goede voornemens had’, langer vast blijft of voorlopig vrij komt. 

Op Facebook regent het positieve reacties onder het politiebericht. ‘Een moedig besluit van de man, toi toi toi bij het beteren van je leven', is er bijvoorbeeld een. Anderen geven de dader ‘complimenten’ of schrijven dat het ‘goed is dat hij een frisse start wil maken'. 

Onduidelijk is nog waar de man vandaan komt en wat hij buit maakte met de inbraken.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers