Volledig scherm
Een training van parabadmintonners. © Sport Sport002

Internationaal parabadmintontoernooi in Doesburg

DOESBURG - In Sporthal Beumerskamp in Doesburg is zaterdag een parabadmintontoernooi. Parabadminton is een variant van badminton voor atleten met verschillende lichamelijke handicaps. 

Aan de wedstrijden, die deel uitmaken van het Para-Badminton Circuit 2019/2020, nemen Nederlanders, Duitsers en Belgen deel. De meesten zitten in een rolstoel, maar er zitten ook badmintonners bij met één arm, lilliputters en badmintonners met protheses. ,,Het is echt de moeite waard om even te komen kijken”, vertelt Margreet van Ittersum namens de organisatie. 

De parabadmintonners spelen toernooien door heel Nederland. Na Doesburg volgt Delft en Veenendaal. Dat er ook Duitsers en Belgen meedoen, is niet vreemd, zegt Van Ittersum. ,,Het parabadmintonwereldje is niet zo groot. Er zijn ook toernooien in Zuid-Limburg, vlakbij België. Zo zijn de Belgen erbij gekomen. Veel deelnemers kennen elkaar redelijk goed. Het contact tijdens de toernooidagen is gemoedelijk.”

 Geen thuiswedstrijd

De wedstrijden in het mannen en vrouwen enkel- en dubbelspel worden georganiseerd door badmintonvereniging Doesburg in samenwerking met stichting Toernooisupport.

Wethouder Birgit van Velthuizen van Doesburg verricht de opening. De wedstrijden zijn van 10.00 tot 18.00 uur. Voorzitter Hein den Hartog neemt de prijsuitreiking voor zijn. 

Badmintonvereniging Doesburg heeft één parabadmintonner, maar die moet het toernooi vanwege een rugblessure aan zich voorbij laten gaan. Van Ittersum: ,,Heel sneu. Het was voor hem een thuiswedstrijd geweest, maar hij heeft echt veel last en zich afgemeld.”

Liemers