Volledig scherm
In de voormalige GTW-loods in Doesburg is een spiegeltent gebouwd. © theo kock persfotografie

Jeugd Doesburg wil meer feesten in opgeknapte loods LOC 17

DOESBURG - Meer evenementen in de loods van LOC 17 in de Turfhaven. Dat is wat Doesburgse tieners en jongvolwassenen willen, blijkt uit een inventarisatie van de jeugdafdeling van de Stadspartij Doesburg. Nog dit jaar worden de wensen van de jeugd gedeeld met de gemeenteraad van Doesburg. 

Stadspartij Doesburg hield vorige week een informatiebijeenkomst over het evenementenbeleid in Doesburg. Het samenzijn had plaats in jongerencentrum 0313. LOC 17 blijkt in de smaak te vallen bij de jongeren. De voormalige GTW-loods is recent opgeknapt en omgebouwd tot horeca-gelegenheid en feestzaal; de nieuwe naam luidt LOC 17. 

‘Zet er een feesttent neer tijdens de kermis in Doesburg. Dat wordt een groot succes’, is de verwachting. ,,Maar de jeugd heeft meer ideeën op het gebied van evenementen in de stad. Ik ben nu een samenvattend stuk aan het schrijven dat tijdens de raadscommissie aan de orde komt”, vertelt Celine van der Beek (22), raadslid van Stadspartij Doesburg.    

Tijdens de bijeenkomst in jongerencentrum 0313, waar ruim twintig jongeren op afkwamen, waren ook raadsleden van andere partijen. Van der Beek:  ,,Ook zij waren benieuwd naar de mening van jongeren. Een goed evenementenbeleid is iets dat ons allen aangaat.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers