Volledig scherm
Bezoekers van de Doesburgse Kadedagen konden ook genieten van modeshows. © JV

Kadedagen Doesburg telt dit weekend 24 bijzondere boten

DOESBURG  - Een sleepboot uit 1886, een Scandinavische viskotter en een postboot uit 1929. Het zijn enkele van de vele historische schepen die zaterdag en zondag tijdens de Doesburgse Kadedagen te zien zijn. De teller staat inmiddels op 24 bijzondere schepen, vertelt Geeske van Oort namens organisatie. 

,,We hopen dat het waterpeil in de IJssel hoog genoeg blijft zodat ze fatsoenlijk kunnen aanmeren”, zegt Van Oort. De Doesburgse Kadedagen hebben voor de vierde maal plaats. Vanwege slecht weer werd vorig jaar de tweede dag afgelast. ,,Dat was heel sneu. We merkten tijdens het opbouwen al dat het waaierig en regenachtig was. Rond een uur of drie in de middag barstte het los. En eigenlijk hield het niet meer op met regenen”, herinnert Van Oort zich.

Quote

Er zijn modeshows, optredens van bandjes en een markt met heel veel kraampjes. Mensen kunnen ook een rondvaart maken

Geeske van Oort

Weersverwachting

De weersverwachting is nu goed. De organisatie verwacht tussen de 20.000 en 40.000 bezoekers. ,,Het is lastig een voorspelling te doen. Het weer speelt een grote rol”, meldt Van Oort, die benadrukt dat er niet alleen schepen zijn te zien. ,,Er zijn modeshows, optredens van bandjes en een markt met heel veel kraampjes. Mensen kunnen ook een rondvaart maken.”

Trots is Van Oort op de komst van Iris Jaspers. De 13-jarige Dremptse, dit jaar tweede op het NK paalsporten, geeft een demonstratie. Kinderen kunnen vervolgens zelf ook in de paal klimmen. Of in een van de enorme plastic ballen die in een waterbak liggen. De allerkleinsten vermaken zich op de IJsselkade met graafmachines, nemen plaats in de zweefmolen of nemen deel een stoepkrijtwedstrijd.  

De Doesburgse Kadedagen zijn komende zaterdag van 11.00 tot 18.00 uur en zondag van 11.00 tot 17.00 uur. De entree is gratis.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers