Volledig scherm
Vrijwilligers van Stichting Kegelsport Doesburg zien in 2013 niet alleen hoe medewerkers van het bedrijf Spellmann uit het Duitse Laatzen de opzetmachine installeren, ze helpen ook mee. © Jan Ruland van den Brink

Kegelclub Doesburg plaatst 48 zonnepanelen op grond korfbalclub Rivalen

DOESBURG - Stichting Kegelsport Doesburg (SKD) plaatst 48 zonnepanelen achter het clubgebouw aan Den Helder. Daarmee wekt de kegelclub de elektriciteit voor eigen verbruik duurzaam op.  De gemeente Doesburg, eigenaar van het terrein,  juicht de investering toe. 

Feitelijk komen de panelen te liggen op een grasveld dat korfbalvereniging Rivalen huurt van de gemeente. Rivalen is bereid het stuk grond beschikbaar te stellen aan de kegelclub en de gemeente stemt in met deze constructie.

Het gaat om een klein deel van een groot grasveld en de korfballers kunnen er daarom prima mee leven. De kegelclub kan de panelen niet op het dak van hun eigen clubgebouw leggen omdat de dakconstructie niet sterk genoeg is om zonnecollectoren te dragen. 

Doesburg steunt initiatief

Doesburg is blij met het initiatief van de kegelclub. ‘Het duurzaam opwekken van elektriciteit draagt bij aan de energiedoelstellingen zoals vermeld in onze ‘Routekaart naar een energieneutraal Doesburg in 2050’. We willen dergelijke initiatieven zo veel mogelijk ondersteunen en of faciliteren’, schrijft wethouder Peter Bollen.

SKD plaatst een haag zodat de panelen buiten het zicht liggen. De haag wordt ook netjes onderhouden, zo heeft de stichting beloofd.

Liemers