Volledig scherm
Kunstenaar Jasper Boekbinder hakt een ijssculptuur. © theo kock persfotografie

Kerstmarkt hult Doesburg in twinkelende sfeer

DOESBURG - ,,Steeds meer mensen hebben al eerder zin in het kerstfeest”, constateert Sylvia Willems, organisator van de drukbezochte kerstmarkt in Doesburg.

Zo'n 10.000 bezoekers zijn zaterdagmiddag afgekomen op de kerstmarkt in Doesburg om alvast in de kerststemming te komen en lekker te nippen aan de glühwein. Bij de lange rij kraampjes worden de eerste cadeautje voor onder de boom gekocht.

‘Walking in a winter wonderland’ zingt Maarten Jansen voor Café du Midi heel toepasselijk. Icecarve-kunstenaar Jasper Boekbinder hakt en veilt een sculptuur van een engel uit een groot blok ijs van 110 kilo. Kinderen mogen bij hem in de kraam - in een ander blok ijs - naar muntjes hakken.

Wandelende kerstboom

Vrolijk stapt de kerstman tussen het publiek door. Dit jaar voor het eerst in gezelschap van een ijskoningin en een wandelende kerstboom. Nieuw is ook de levende kerststal, waar mooie verhalen worden verteld.

In kerstmanpak gehulde sportievelingen onderbreken de kerstinkopen voor de tweede Santa Run. ,,Wat een top sfeertje weer”, glundert Corine ter Brugge van de plaatselijke Rotary, die de run organiseert. ,,Samen met I AM Sports en Viking Adventure Sports hebben we dit op poten gezet. We koppelen een sportieve activiteit aan een goed doel.” 

De kleine honderd deelnemers hebben het kerstpak dat ze dragen moeten aanschaffen voor 10 euro. Kinderburgemeester Elisa lost het startschot voor de funwalk. De door de Rotary ingezamelde 2000 euro wordt geschonken aan de Voedselbank.

Volledig scherm
Hardlopers in kerstpak bij de Santarun doen een warming up. © theo kock persfotografie

Liemers