Matthijs de Jager, de nieuwe kinderburgemeester, Doesburgs burgemeester Loes van der Meijs en Elisa Feenstra, de vorige kinderburgemeester.
Volledig scherm
Matthijs de Jager, de nieuwe kinderburgemeester, Doesburgs burgemeester Loes van der Meijs en Elisa Feenstra, de vorige kinderburgemeester. © Gemeente Doesburg

Kinderburgemeester Matthijs heeft het nu voor het zeggen in Doesburg

DOESBURG - Matthijs de Jager is de nieuwe kinderburgemeester van Doesburg. De tiener werd gekozen uit 14 Doesburgse kinderen uit groep 7 die op de functie solliciteerden.

De Jager volgt  Elisa Feenstra op. Donderdagavond nam de gemeenteraad afscheid van haar en werd De Jager verwelkomt. ,,Elisa heeft het uitstekend gedaan”, aldus burgemeester Loes van der Meijs.

De functie van kinderburgemeester is een serieuze taak, zo meldt Van der Meijs. De kinderburgemeester is aanwezig bij diverse activiteiten, zoals de intocht van sinterklaas en de Nationale Dodenherdenking op 4 mei.

 ,,We hebben je zien groeien in je rol en dat vind ik erg knap”, zei Van der Meijs tegen Feenstra. PvdA/GroenLinks-raadslid Mark Mol heeft veel vertrouwen in haar opvolger, Matthijs de Jager. ,,Je hebt goede ideeën en kunt je goed verwoorden. Jouw enthousiasme werkt aanstekelijk.”

Liemers