Volledig scherm
Lege schappen en nog slechts een koolmonoxidemeter over bij bouwmarkt Hubo © DG

Koolmonoxidemelders vliegen de deur uit in Doesburg

DOESBURG - De koolmonoxidemelders in Doesburg zijn bijna uitverkocht. Dat meldt bouwmarkt Hubo in de stad.

Na het drama van gisteren, waarbij een inwoner van Doesburg om het leven kwam en twee gezinsleden in kritieke toestand zijn afgevoerd naar het ziekenhuis, is de vraag naar de apparaten veel groter dan normaal. De doodsoorzaak is volgens de Veiligheidsregio vergiftiging door koolmonoxide, mogelijk door een defecte cv-ketel.

,,Normaal gesproken verkopen we er misschien een per maand. Sinds gisteren zijn we er al acht kwijt. Er hangt er nog maar één. Ze vliegen de deur uit’’, zegt medewerker Erik Houtkooper van Hubo. Volgens Houtkooper zijn mensen door het fatale voorval gewaarschuwd en nemen ze maatregelen.

Een koolmonoxidemelder geeft een alarm af als er teveel van het giftige en geurloze gas in huis is. De bouwmarkt heeft inmiddels nieuwe meters bijbesteld, om de voorraad snel aan te vullen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers