Volledig scherm
Doesburg 2Switch verhuist , met oherinrichting nieuwe pand met paspoppen. © Jan Ruland van den Brink

Kringloop 2Switch in Doesburg is blij met ‘echte winkel’

DOESBURG - Van een dichte donkere hal naar een lichte ruimte met grote ramen.  Filiaalleider Schantal Sironde van kringloopwinkel 2Switch in Doesburg is de koning te rijk met de nieuwe locatie aan de Leigraafseweg  die donderdag officieel in gebruik wordt genomen. ,,Een ruimte met het echte winkelgevoel. Prachtig.”

Het nieuwe onderkomen ligt op een steenworp afstand van de voormalige tennishal Docshop waarin de kringloopwinkel tot donderdag is gevestigd. Eigenaar Hoornstra heeft andere plannen met de hal waardoor 2Switch op zoek moest naar een nieuwe plek. De verhuizing naar de nieuwe winkel mèt opslagruimte is in volle gang. Donderdag wordt de nieuwe 2Switch geopend door wethouder Peter Bollen.

Huurcontract voor 5 jaar

Bij de zoektocht naar een nieuwe locatie  voor de kringloopwinkel viel het oog al snel op het leegstaande bedrijf Mediost aan de Leigraafseweg dat er een praktijkruimte met een magazijn voor medische producten had.  ,,We hebben eerst bij de gemeente Doesburg aangeklopt voor een nieuwe plek”, zegt Chantal Sironde.

,,Maar zij hadden niet zomaar een alternatief in de aanbieding. Dus zijn wel zelf op zoek gegaan en kwamen bij dit leegstaande pand terecht. Het stond te koop. We zijn in gesprek gegaan om het te kunnen huren en dat is gelukt. We hebben nu een huurcontract voor vijf jaar. Maar we  hopen er natuurlijk langer te kunnen blijven.”

Kleiner maar fijner

 Qua oppervlakte boet de kringloopwinkel in:  van 1700 vierkante  meter in de tennishal naar 880 in de nieuwe ruimte. Maar volgens Sironde is dat geen nadeel. ,,De ruimte is niet vergelijkbaar.  De oude hal deed echt aan  het traditionele beeld van een kringloopbedrijf denken: een grote donkere hal waarin ook alles uitgestald wordt.

Nu moeten we in de lichte winkel meer gestructureerd werken want we hebben minder ruimte. Dat bevordert een snelle wisseling van de spullen. Er is dus sprake van steeds weer nieuw aanbod. In de  hal konden we alle bankstellen etaleren, hier niet. Zo gauw er iets verkocht wordt, is er plek voor iets nieuws. De opslag van de producten is geen probleem, we hebben een magazijn.”

30 vrijwilligers

Bij  2Switch in Doesburg werken drie  professionele krachten en zijn gemiddeld 30 vrijwilligers actief. Bij de organisatie 2Switch dat zich afficheert als een maatschappelijke onderneming en actief is in Gelderland en Overijssel, werken in totaal zo'n 400 mensen.

De kringloopwinkels zijn werk-leerbedrijven waar plek is voor mensen die begeleiding en ondersteuning zoeken om passende arbeid te vinden. 2Switch heeft ook vestigingen in onder andere Arnhem, Rheden, Duiven en Westervoort.

Volledig scherm
De verhuizing in volle gang. © Jan Ruland van den Brink
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers