Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Thinkstock

Kroegbazen vaker afgerekend op privégedrag: ‘Rijden met verkeerd kenteken kan al meetellen’

Cafébazen moeten in hun privéleven op hun tellen passen. Burgemeesters trekken in toenemende mate vergunningen van horecagelegenheden in wegens ‘slecht levensgedrag’ van eigenaren.

29 reacties

 • Harry

  2 jaar geleden
  Geldt de regel ook voor burgemeesters, dronken politici, bankdirecteuren, doktorren etc?Of zeggen die sorry, betalen de boete en blijven lekker verder werken?
 • Harry

  2 jaar geleden
  Op zich niets mis met de maatregel, maar zou inderdaad voor veel meer mensen moeten gelden en niet toevallig voor 1 groep waar een wetje voor/tegen gebruikt kan worden 
 • theo

  2 jaar geleden
  Helemaal mee eens ze hoeven niet zijn bedrijf te sluiten maar hij moet een flinke boete en ontzegging van rijbevoegdheid opgelet krijgen voor minimaal een jaar.De rest lost zich van zelf op want het eten schijnt er niet zo goed te zijn en wat ie voor de rest serveert weet ik dus niet
 • Ger

  2 jaar geleden
  Deze maatregel vind ik veel te zwaar. Kroegbazen zwaar aanpakken bij relatief (!) kleine overtredingen, terwijl bijv. bankdirecteuren en directeuren van Woningcoöperaties straffeloos miljoenen in hun zakken laten verdwijnen.De voormalige burgemeester van Nijmegen, Guusje ter Horst, werd in 2006 betrapt met teveel alcohol op, maar kon rustig aanblijven. Wat vindt de burgemeester van Doesburg, Loes van der Meijs, daar dan van?? En ik vraag mij af: hoe zit het met de Wet Gelijke Behandeling in dit soort situaties?
 • WillemII

  3 jaar geleden
  Beste Johrey, om dan gelijk iemand zijn hele bestaan af te pakken? De persoon en eventueel gezin in de armoede te störten? Gaat toch veel te ver. Straf is ok maar er is een menselijke grens en die wordt duidelijk overschreden met het afpakken van het bestaan en dus gehele inkomen.  
 1. Snel internet onmogelijk op vijftien adressen in buitengebied, nieuw onderzoek Gelders Eiland
  PREMIUM

  Snel internet onmogelijk op vijftien adressen in buitenge­bied, nieuw onderzoek Gelders Eiland

  ZEVENAAR - Vijftien huishoudens in het buitengebied van Giesbeek, Lathum, Zevenaar, Velp, Rheden, De Steeg en Ellecom blijven verstoken van snel internet. Volgens Delta Fiber Netwerk is het onmogelijk om op die adressen glasvezel aan te leggen. Op 150 adressen in het buitengebied van Pannerden, Aerdt, Spijk, Tolkamer, Lobith en Herwen doet Delta Fiber Netwerk opnieuw onderzoek naar de mogelijke aanleg van snel internet.
 1. Café Biessels is er klaar voor, zelfs plafond is geschilderd
  Play

  Café Biessels is er klaar voor, zelfs plafond is geschil­derd

 2. Grote brand in paardenstal in Bemmel, rook in Nijmegen te zien
  Play

  Grote brand in paarden­stal in Bemmel, rook in Nijmegen te zien

Liemers