Volledig scherm
PREMIUM
Marion Peters maakt in haar atelier in Doesburg in opdracht kunstwerken die herinneren aan vreugdevolle of verdrietige momenten. Of beide. © Peter Bakker

Kunst in opdracht van nabestaanden: ‘Mijn werk kan helend werken’

ZEVENAAR - Marion Peters uit Zevenaar maakt herinneringsmonumenten. Haar werk staat of hangt in tientallen huizen en begraafplaatsen. ,,Een beeld of schilderij dat herinnert aan een overledenen kan helend werken.”

Zondag is het WereldLichtjesdag en steken mensen een kaarsje aan voor een overleden kind. Dan herdenken ouders hun overleden zoon of dochter op diverse locaties in Nederland. Dat gebeurt bijvoorbeeld in de kerk van Beltrum en Gendringen. De leeftijd of reden van overlijden is niet relevant, herdenken staat centraal. Een mooi initiatief vindt Marion Peters (56) uit Zevenaar die herinneringsmonumenten maakt. ,,Ik steek zelf ook een kaarsje aan.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers