Volledig scherm
PREMIUM
Leonie Vree (links) Siska Jenkins(midden ) en Maureen Delsing organiseren de SamenLoop voor Hoop in Doesburg. © theo kock persfotografie

Lachen en huilen tijdens wandeling tegen kanker in Doesburg

DOESBURG - ,,Ik wilde iets doen voor mijn moeder. Ze had kanker en als familielid wil je natuurlijk zoveel mogelijk voor haar kunnen doen. Maar je kunt zo weinig. Je voelt je machteloos. Toen ik twee jaar geleden hoorde van SamenLoop voor Hoop in Doetinchem heb ik meegewandeld. Ik wilde de pijn met mijn moeder delen, samen lijden en gelijktijdig geld inzamelen voor onderzoek tegen kanker.”

Quote

In haar laatste weken vertelde ze nog dat Doesburg haar plekje was.

Maureen Delsink, SamenLoop voor Hoop in Doesburg

Arm in arm met haar moeder passeerde een hevig geëmotioneerde Maureen Delsink in 2017 de eindstreep van de estafettewandeltocht SamenLoop voor Hoop in Doetinchem.

Het evenement maakte zo’n indruk dat ze volgend jaar in juni zelf een SamenLoop voor Hoop gaat organiseren in Doesburg. ,,In haar laatste weken vertelde ze nog dat Doesburg haar plekje was. Ze vond het zo’n mooie stad met leuke mensen. Ze voelde zich hier echt thuis. Het is een mooie gedachte om op die plek iets te doen tegen kanker.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers