Volledig scherm
Lalique in Doesburg. © Jeroen Meijer

Lalique Museum trekt steeds meer volgers op Facebook

DOESBURG - Het Lalique museum in Doesburg weet op Facebook steeds meer volgers aan zich te binden. De teller gaat nu dik over de 5.000 heen. Dat is natuurlijk lang niet zo veel als het Amsterdamse Rijksmuseum er heeft, maar het Lalique museum bestaat pas sinds 2011.

Sindsdien timmert het hard aan de weg en weet het steeds meer bezoekers naar Doesburg te trekken. In 2017 telde het museum 22.000 bezoekers. 

Ter vergelijking: Kasteel Huis Bergh heeft op Facebook net iets meer dan 2.200 volgers. Hanzestad Doesburg heeft 3.700 volgers. Museum More in Ruurlo dat meer dan tien keer zo veel bezoekers trekt dan Lalique, heeft ongeveer 13.000 volgers. Het Liemers Museum in Zevenaar en het Mosterd Museum in Doesburg hebben geen Facebookpagina. 

Internationaal publiek

Volledig scherm
Santino Melssen van het Lalique museum. © Jan Ruland van den Brink

Het museum is vernoemd naar de kunstenaar René Lalique (1860-1945). Hij is bekend van zijn glas en juwelen. Zijn werk wordt gerekend tot de jugendstil en art deco. Lalique trekt een internationaal publiek naar Doesburg, vooral veel Belgen.

Het museum, dat officieel Société Musée Laique Pays Bas heet, heeft sinds begin juli een expositie van Marc Chagall. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers