Volledig scherm
Tijdens de Week van de toegankelijkheid in 2018 kijken mensen in scootmobiels kijken naar een film in sporthal Beumerskamp. © Jan Ruland van den Brink

‘Liever woningen dan sporthal in Doesburg’

DOESBURG - Sporthal Beumerskamp in Doesburg wordt gesloopt en vervangen voor een nieuwe hal. Maar zitten de bewoners van Beinum op een nieuwe overdekte sportaccommodatie op te wachten? De raadsfractie van het CDA haalde reacties op in de wijk en diverse bewoners zien de vrijgekomen ruimte liever anders benut.

Het CDA in Doesburg twijfelde al langer over de locatiekeuze voor de nieuwe sporthal, die Doesburg meer dan drie miljoen gaat kosten. ,,Dat sporthal Beumerskamp aan vervanging toe is, kan iedereen zien. Maar moet je de hal op exact dezelfde plek neerzetten? Waarom nu een overhaaste beslissing nemen, als de sloop en nieuwbouw gepland staat voor medio 2024”, meldt CDA-raadslid Wim Robbertsen.

Parkeerdruk

Het CDA kwam er tijdens een inwonersbijeenkomst achter dat veel bewoners van Beinum de komst van een nieuwe hal niet zien zitten. Liever zien zij woningen verrijzen op de vrijgekomen ruimte. Of extra parkeerplekken. Robbertsen: ,,De parkeerdruk in de wijk is groot. Tijdens evenementen en toernooien in de hal worden veel auto's noodgedwongen in de wijk gezet. Voorgesteld wordt om extra parkeerplekken te maken op de plek waar nu nog een vijver is. Maar is dat wenselijk?”

De gemeente Doesburg gaat Beinum opknappen. Het centrum van de jaren zeventig wijk wordt herontwikkeld en de gemeente wil de oude sporthal daarin meenemen. Op verzoek van het CDA werd de het besluit over de locatiekeuze voor de nieuwe sporthal uitgesteld tot begin 2020. ,,Maar als het aan ons ligt wordt dat besluit nog later in 2020 genomen. Op de informatieavond die wij hebben georganiseerd kwamen circa 85 buurtbewoners af en dat is erg veel. Zij hebben allemaal hun zegje kunnen doen en wij maken van alle reacties een samenvatting die we delen met het college”, vertelt Robbertsen.

Oppositie

Het CDA zit in Doesburg niet in de coalitie. Of er iets gebeurt met hun inspanningen, is dus de vraag. ,,Wij zijn naar de inwoners heel eerlijk geweest. We zitten niet in het college en bepalen dus niet de koers in Doesburg. Maar dat neemt niet weg dat wij mogen luisteren naar de inwoners. Los daarvan; alle politieke partijen waren aanwezig tijdens de inwonersbijeenkomst. De zorg van de inwoners van Beinum is nu bij iedereen bekend.”

Liemers