Volledig scherm
De Doesburgse brandweer blust een auto in de Smitsweide. © Roland Heitink

Lintjes voor brandweermannen in Doesburg

DOESBURG - Brandweermannen Evert-Jan Hendriksen, Erik Houtkooper en Rob Kelderman uit Doesburg werden zaterdagavond benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. De drie hulpverleners kregen het lintje opgespeld door burgemeester Loes van der Meijs.

Hendriksen, Houtkooper en Kelderman kregen de koninklijke onderscheiding voor hun trouwe dienst bij de vrijwillige brandweer. De uitreiking vond plaats tijdens de jaarlijkse huldigingsavond van de brandweer in de kazerne aan de Halve Maanweg 

Hendriksen trad op 15 februari 1993 toe tot de vrijwillige brandweerploeg in Doesburg. Hij is al een aantal jaar bevelvoerder. ,,Hij is een gedreven brandweerman die altijd klaarstaat om de leden van het korps te helpen”, aldus een gemeentewoordvoerster.

Houtkooper is op 1 juni 1997 toegetreden tot de vrijwillige brandweerploeg in Doesburg. Hij is ook bevelvoerder en was jaren actief in de organisatie van Doesburg Binnenste Buiten, het meerdaagse evenement dat elke zomer tienduizenden mensen naar de binnenstad trekt. 

Kelderman is sinds 1 juni 1999 onderdeel van de vrijwillige brandweerploeg in Doesburg. Hij wil ook bevelvoerder worden en is daarvoor onlangs een opleiding gestart.

Liemers