Het eerste weekend na de lockdown dat de winkels weer zonder afspraak te bezoeken zijn. Een vrouw poept voor een horecazaak in Doesburg (inzetje).
Volledig scherm
PREMIUM
Het eerste weekend na de lockdown dat de winkels weer zonder afspraak te bezoeken zijn. Een vrouw poept voor een horecazaak in Doesburg (inzetje). © Erik van 't Hullenaar / Videostill

Lockdown horeca legt poep- en plasprobleem bloot: ‘Dit is een onderschat probleem’

videoDOESBURG/ ULFT - In winkelcentra in Nederland heerst een poep- en plasprobleem. Dat toont de lockdown van de horeca aan en is nog duidelijker nu de winkels open zijn. Dat stelt de Toiletalliantie. ,,We krijgen bijna dagelijks klachten van vooral ouderen en mensen met buik- en blaasproblemen.’’

28 reacties

 • els cazemier

  4 maanden geleden
  Weet niet of het klopt, maar waren openbare toiletten dan wel open tijdens lock down? Bij ons was het toilet bij AH gesloten. En in winkels zijn natuurlijk wel toiletten, al is het alleen maar voor het personeel...maar die zijn natuurlijk niet algemeen toegankelijk en dat kan ik me ook nog wel voorstellen!
 • netty meelen

  4 maanden geleden
  Tijdens de lockdown kan je bijna nergens plassen omdat de horeca dicht is. Mij houdt het tegen om te gaan winkelen, want ik ben ook afhankelijk van het beperkte OV in de Achterhoek, waardoor de reistijd lang is en de toiletten op stations ook dicht zijn. Het is vreemd dat in Nl supermarkten geen klanten toiletten hebben zoals bij de Oosterburen.
 • Hugo van 't Woudt

  4 maanden geleden
  Welke ondernemer staat op en begint een plaswinkel liefst midden in het centrum. Genoeg lege panden
 • joan willems

  4 maanden geleden
  Begrijpend lezen is moeilijk, dat blijkt wel uit de reacties. Het gaat erom dat veel mensen minder problemen ervaren als de horeca open is. Dan zijn er meer mogelijkheden even naar het toilet te gaan, en ben van mening dat menig geen daar gewoon een kleine consumptie bij gebruikt, althans ik wel. Horeca is dus belangrijker dan menig geen denkt.
 • Pieter Zeeuw

  4 maanden geleden
  @Vivian, dat hoef ik niet zelf op te lossen want dat moet de overheid voor mij doen. Ik heb tenslotte 'recht op gezondheid' , zo heb ik begrepen.

Liemers