Volledig scherm
De turfhaven in Doesburg krijgt vanaf 1 april een schip voor Bed & Breakfast. © JV

Logeren op een schip in de Turfhaven van Doesburg

DOESBURG - In de karakteristieke Turfhaven van Doesburg komt vanaf 1 april een schip te liggen, waar gasten volgens het principe van Bed & Breakfast kunnen overnachten. Het gaat om de Johannes F, een klassiek motorschip die volgens de gemeente Doesburg prima past in de ‘authentieke’ sfeer van de stad.

Wethouder Ellen Mulder ziet de komst van het B&B-schip als een welkome aanvulling van het overnachtingsaanbod in Doesburg. ,,Een mooie stap richting meer levendigheid waarbij de Turfhaven de plek in Doesburg krijgt die het verdient. Naast alle historische parels.’’

Twee jaar voor succes

Met het schip worden overigens ook chartervaarten voor kleine gezelschappen georganiseerd. De Johannes F is 16,2 meter lang en 4,2 meter breed, heeft 6 vaste slaapplaatsen, eigen kookgelegenheid en toiletvoorziening. Gasten mogen ontbijten bij het Hooge Huys op de Ooipoort.

Met de eigenaar is afgesproken dat hij twee jaar de tijd krijgt om zijn B&B-schip tot een succes te maken. Op dit moment voorziet het huidige kampeer- en havenreglement nog niet in ligplaatsen voor commerciële doeleinden. Na de evaluatie over twee jaar, wordt gekeken of het schip een definitieve ligplaats krijgt in de Turfhaven.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers