Volledig scherm
© Thinkstock

Man die Doesburgse vrouw stalkte, krijgt 80 uur werkstraf

ARNHEM/ DOESBURG - Een 24-jarige Arnhemmer die vorig jaar op de verkeerde manier warmte en geborgenheid zocht in Doesburg, is vrijdag door de rechtbank veroordeeld tot 80 uur werkstraf, 93 dagen voorwaardelijke celstraf en 7 dagen cel die hij al heeft uitgezeten in voorarrest.

De man stalkte een kassamedewerkster van de Albert Heijn in Doesburg maandenlang met berichten via Facebook en Instagram. Hij kwam bij haar aan de kassa, zat steeds in dezelfde bus als zij en kwam door de straat waar ze woonde. Ook hing hij rond bij haar school.

Op zijn werk in een hotel in Ellecom vorige zomer wilde de man twee vrouwelijke collega’s knuffelen toen hij jarig was geweest. Toen zij zulk contact niet wilden, waarschuwde de manager hem om het zakelijk te houden. Toen hij een van hen toch een persoonlijk briefje toestopte, werd hij ontslagen en naar buiten gedirigeerd door twee mannelijke collega’s. Om hen te laten schrikken reed hij met hoog toerental en opspattend grind rakelings langs hen weg, zodat een van hen opzij moest springen: een bedreiging.

Kus

Nog een incident op diezelfde dag vindt de rechtbank niet echt strafbaar. Hij dwaalde toen in allerlei ruimtes waar hij niets te zoeken had, in het pand in Doesburg waar hij een woonruimte huurde. Zijn oudere huisbazin die daar stofzuigde werd vastgepakt en kreeg een kus. ‘Ik vind je lief’, zei hij. En toen ze vroeg wat hij wilde: ‘We kunnen van alles doen’.

De voorwaardelijke straf is ietsjes lager dan de officier had geëist. De rechtbank houdt er rekening mee dat de man beperkt toerekeningsvatbaar is.  De officier had een voorwaardelijke straf van 150 dagen geëist.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers