Jacques Beemsterboer uit Doesburg bouwt een stad van Lego.
Volledig scherm
Jacques Beemsterboer uit Doesburg bouwt een stad van Lego. © Familie Beemsterboer

Mensen worden creatief in crisistijd: Doesburger bouwt Lego-paleis

DOESBURG - Tuinieren, klussen of een boek lezen? Wat doen mensen nu ze binnen moeten blijven vanwege het coronavirus? Nou, Jacques Beemsterboer pakt zijn oude hobby op en bouwt een enorm paleis van legosteentjes.

De gepensioneerde Beemsterboer kocht recent voor 450 euro bijna veertig kilo aan Lego. ,,Kan ik naar eigen ontwerp mijn eigen droomstad bouwen”, aldus de Doesburger, die tot de uitbraak van het coronavirus in Nederland veel afspraken had, maar nu binnen moet blijven. 

Quote

Op een dag pieste een kitten in de legobak, waarop moeders besloot die hele zaak eens lekker uit te koken

Jacques Beemsterboer

Een tuin heeft Beemsterboer niet en alleen maar boeken en kranten lezen gaat ook vervelen. Vandaar dat hij zijn oude hobby heeft opgepakt: Lego. ,,Deze behoefte op mijn oude leeftijd komt uit mijn jeugd, ik kom uit een gezin met acht kinderen. Alle verjaardagen kreeg iedereen een doosje Lego. Steentjes en dakpannen. Op een dag pieste een kitten in de legobak, waarop moeders besloot die hele zaak eens lekker uit te koken. Alles was kromgetrokken en onbruikbaar geworden”, herinnert Beemsterboer zich als de dag van gisteren.

Huilend stond het gezin rond de vuilnisbak waar vader besloot die hele mikmak in te gooien, aldus Beemsterboer. ,,Maar nu bouw ik lekker door.”

Het Lego-paleis van Jacques Beemsterboer.
Volledig scherm
Het Lego-paleis van Jacques Beemsterboer. © Familie Beemsterboer

Liemers