Volledig scherm
PREMIUM
De nieuwe (links) en de huidige (rechts) ruimte van Lalique. © Jan Ruland van den Brink

Museum Lalique groeit voor onbekende collectie met zeldzaam werk

DOESBURG - Museum Lalique in Doesburg neemt een extra ruimte in gebruik voor het tonen van een onbekend deel van de collectie met zeldzaam werk van René Lalique.

Van 6 naar 14 naar 22 en dan naar 40: met deze duizendtallen kijkt Santino Melssen terug op de bezoekersaantallen van het Lalique museum in Doesburg. Aan die groei komt voorlopig nog gene einde: in de eerste drie maanden van dit jaar zijn er 24.000 bezoekers naar de Gasthuisstraat gekomen.

,,Dit jaar gaan we naar de 80.000’’, denkt Melssen. Met die 24.000 bezoekers in de eerste drie maanden van 2018 zit hij nu al boven het bezoekcijfer van juni vorig jaar. ,,We zijn de bezoekcijfers nu al aan het verdubbelen. De groei is gewoon heel sterk.’’

Dat succes is voor een deel te danken aan de intensieve reclamecampagne van het museum, die onder meer bestaat uit reclamespots op NPO 2.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers