Volledig scherm
PREMIUM
Juweel van René Lalique uit circa 1905: goud, parels en email. © Linda Roelfszema

Na Chagall nu Japan in het Lalique Museum

DOESBURG - In het eerste jaar van zijn bestaan (2011) trok het Lalique Museum in Doesburg 1800 bezoekers. Dat dat zou uitgroeien tot 40.000 in 2018 en misschien wel 80.000 dit jaar, heeft niemand voorspeld.

Van die 80.000 zijn er overigens al heel wat geteld. Te weten de bezoekers van de onlangs beëindigde tentoonstelling rond Marc Chagall. Die trok in een jaar tijd 55.000 bezoekers. Verder wordt opnieuw veel bezoek verwacht bij de vanaf morgen voor het publiek geopende expositie ‘Oosters licht’.

Voorzitter Santino Melssen van de stichting die het museum bestuurt stelt bovendien een andere publiekstrekker in het vooruitzicht: een door René Lalique voor de toenmalige prinses Juliana ontworpen kroonluchter die in Paleis Soestdijk heeft gehangen wordt vanaf komende december in het museum tentoongesteld. Die kroonlichter maakt dan deel uit van de expositie ‘Royal Light’.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers