Sporthal Beumerskamp in Doesburg.
Volledig scherm
Sporthal Beumerskamp in Doesburg. © Google Streetview

Na oppositie en wijkraad pleit ook Doesburgse zwemclub voor verhuizing van sporthal

DOESBURG - Bouw geen nieuwe sporthal in de Doesburgse wijk Beinum, maar bouw bij zwembad Den Helder. Dat levert volgens zwemclub DWV tal van voordelen op. ,,Onbegrijpelijk dat Doesburg volhoudt dat Beinum de beste locatie is voor een nieuwe hal”, aldus voorzitter Walther Eenstroom.

Het verzet tegen de bouw van een nieuwe sporthal in de Doesburgse wijk Beinum groeit. Na de coalitiepartijen en de wijkraad pleit nu ook het 185 leden tellende DWV (Doesburgse Water Vrienden) voor een verhuizing van sporthal Beumerskamp.

,,Wij als zwemclub hebben een zwembad en dat voldoet prima, maar op de lange termijn hebben wij zeker voordeel van de komst van de sporthal. Het levert de gemeente ook nog eens lagere energie- en personeelskosten op. En los daarvan, Beinum wil helemaal geen nieuwe hal”, aldus DWV-voorzitter Walther Eenstroom.

Parkeerdruk

Eenstroom doelt daarmee op een recente enquête van de wijkraad van Beinum waar diverse omwonenden aangeven veel last te hebben van parkeerdruk en een grotere supermarkt te prefereren boven een nieuwe sporthal.

Oppositiepartijen CDA, SP en D66 stellen al langer vraagtekens bij de bouw van een nieuwe hal op de plek van de zwaar gedateerde sporthal Beumerskamp.

Eenstroom: ,,Sloop de hal in Beinum en bouw een nieuwe bij zwembad Den Helder waar ruimte genoeg is en een combinatie met zwemmen kan worden gemaakt. Een nieuwe, gezamenlijke horecagelegenheid levert financieel voordeel op en en kruisbestuiving bij toeschouwers die zowel zwem- als zaalsporten kunnen aanschouwen ”  

Ruimte genoeg rondom zwembad Den Helder in Doesburg.
Volledig scherm
Ruimte genoeg rondom zwembad Den Helder in Doesburg. © Bart Harmsen

Bewonersavond

Het CDA in Doesburg organiseerde vorig jaar een bewonersavond in Beinum waarvan de uitkomst veel overeenkomsten heeft met de resultaten van de enquête van de wijkraad. Bewoners geven aan behoefte te hebben aan extra woningen en parkeerplekken. Niet aan een nieuwe sporthal. 

Wethouder Birgit van Veldhuizen gaf eerder aan dat Beinum als grootste wijk van Doesburg een mooie sporthal verdient. Maar ze noemde de plek van sporthal Beumerskamp ook ‘de beste van alle slechte opties’. Zwembad Den Helder heeft als nadeel dat de benodigde grond geen eigendom is van de gemeente, de grond rond sporthal Beumerskamp wel. 

Beslissing

Donderdagavond beslist de gemeenteraad van Doesburg of er wel of geen nieuwe sporthal komt in Beinum. Eenstroom doet een klemmend beroep op de coalitiepartijen, die een meerderheid hebben in de raad. ,,Zet de nieuwe sportaccommodatie neer waar die het beste geplaatst kan worden en dat is locatie Den Helder.” 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Tien ‘coronaboetes’, maar vooral waarschuwingen in de Liemers
    PREMIUM

    Tien ‘coronaboe­tes’, maar vooral waarschu­win­gen in de Liemers

    ZEVENAAR/ WESTERVOORT - Inwoners van de Liemers houden zich redelijk goed aan de strikte regels die zijn opgelegd vanwege het coronavirus. Handhavers van de gemeenten Duiven en Westervoort moesten het meest in actie komen met respectievelijk zeven en twee boetes. De personen die op de bon geslingerd werden, begaven zich in veel gevallen op verboden terrein. Westervoort en Duiven hebben voetbalkooien en skateparken afgesloten.

Liemers