Volledig scherm
De Halve Maanweg in Doesburg. © Pim Roelofs

Nieuwbouw Doesburg: niet 50 maar 30 openbare parkeerplekken

DOESBURG - Niet de beloofde 50, maar 30 openbare parkeerplaatsen krijgt het nog te bouwen appartementencomplex aan de Halve Maanweg in Doesburg. Volgens het college van Doesburg zijn de 20 extra plekken niet mogelijk omdat er rekening gehouden moet worden met het in- en uitrijden van politie-, brandweer- en bedrijfsvoertuigen.

Ook de geplande bomen komen er waarschijnlijk niet; brandweervoertuigen en vrachtwagens van ondernemer Hoogeveen moeten voldoende ruimte hebben om te kunnen manoeuvreren, aldus het college. De gemeenteraad van Doesburg had om 50 openbare parkeerplekken en ‘groen’ gevraagd omdat daar veel behoefte aan is in en rond de binnenstad. 

Groen komt er sowieso, garandeert het college. Waarschijnlijk kiest IJsselland voor hagen. De Japanse Duizendknoop die langs de Halve Maanweg groeit wordt verwijderd. De bouw start komend jaar. 

Tweede auto

Het appartementencomplex aan de Halve Maanweg telt straks 24 sociale huurwoningen die worden verhuurd door Woonservice IJsselland.  De parkeerlaag onder het gebouw krijgt 38 parkeerplaatsen. Daarvan worden er 24 gereserveerd voor de bewoners. De andere 14 plekken worden door IJsselland verhuurd aan belangstellenden. Dat kunnen omwonenden met een tweede auto zijn. Bewoners van de binnenstad kunnen slechts een parkeervergunning aanvragen.

Liemers