Volledig scherm
PREMIUM
Leerlingen van De Wetelaar in Doesburg aan het werk tijdens de fittest in 2009. © Henk Rodrigo

Nieuwe sporthal in grootste wijk van Doesburg: ‘Beumerskamp sterk gedateerd’

DOESBURG - Sporthal Beumerskamp in de Doesburgse wijk Beinum gaat tegen de vlakte. Daarvoor in de plaats komt een moderne en energieneutrale sportaccommodatie. De sloop van de verouderde hal en nieuwbouw kost circa 4,5 miljoen euro.

Het centrum van de jaren zeventig wijk Beinum wordt herontwikkeld en de gemeente wil de oude sporthal daarin meenemen. ,,Beinum is de grootste wijk van Doesburg en verdient een mooie sporthal. Dat houdt de wijk levendig. De huidige hal is erg gedateerd. Vandaar dat wij een voorkeur hebben voor nieuwbouw”, vertelt wethouder Birgit van Veldhuizen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. ‘Operatie Mus’ geslaagd: brandweer redt moedermus die dreigt te sterven door visdraad uit eigen nest

    ‘Operatie Mus’ geslaagd: brandweer redt moedermus die dreigt te sterven door visdraad uit eigen nest

    DOESBURG - Haar eigen nestmateriaal werd een moedermus in Doesburg bijna fataal. Een vastzittende visdraad die de mus als nestelmateriaal gebruikte, belemmerde het vogeltje bij het wegvliegen. De vogel raakte verstrikt in de draad waardoor het beestje hulpeloos piepend aan de goot van een woning bungelde. Ten dode opgeschreven. De Doesburgse brandweer rukte uit met groot materieel om een klein drama te voorkomen. Dat lukte!

Liemers