Volledig scherm
Lege blikjes energiedrank bij een bankje in het Ireneplantsoen in Doesburg. Enkele omwonenden baalden zo van de rotzooi die jongeren hebben achtergelaten, dat ze het hebben opgeruimd. © DG

Omwonenden Ireneplantsoen ruimen rotzooi van hangjeugd op

DOESBURG- Enkele omwonenden van het Ireneplantsoen in Doesburg waren de rotzooi in het park zo zat, dat zij het afval dat jongeren er hebben achtergelaten hebben opgeruimd. Jongeren hangen graag op een van de vele bankjes in het stadspark. Zij laten daarbij blikjes van energiedrank, plastic flessen en sigarettenpeuken achter. 

De politie heeft de afgelopen tijd veel meldingen van overlast gekregen in het Ireneplantsoen en de begraafplaats in Doesburg.  De politie meldt op haar Facebookpagina dat ze blij is dat omwonenden het initiatief hebben genomen de rotzooi op te ruimen. 'Maar andermans rotzooi opruimen kan niet de bedoeling zijn', schrijft de politie Doesburg.

De politie heeft daarom deze week met enkele jongeren gesproken. Woensdag troffen agenten weer jongeren aan in het park. Maar dit keer hadden ze een plastic zak bij zich waarin het afval werd verzameld. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers