Volledig scherm
PREMIUM
Drukte tijdens het recreatief zwemmen op de zondagochtend in Den Helder. © Bart Harmsen

Onenigheid over locatie sporthal in Doesburg: ‘Zoek combinatie met zwembad’

DOESBURG - Bouwen in Beinum of toch naast zwembad Den Helder? Het college van Doesburg wil een nieuwe sporthal in de grootste wijk van de stad, maar CDA, VVD en SP sputteren tegen. 

Miljoenen kost de nog te bouwen sporthal in Beinum, die de verouderde sporthal Beumerskamp vervangt. Maar moet de nieuwe hal wel in Beinum komen, vragen CDA, VVD en SP zich hardop af. Is een combinatie met zwembad Den Helder niet een veel beter idee, want ‘op één plek alles nieuw is goedkoper dan een sporthal in Beinum en zwembad elders’, aldus VVD-raadslid Martin Korporaal, die kansen ziet mocht zwembad De Hoevert in Didam zoals aangekondigd dichtgaan. ,,Dat zou een behoorlijk aantal extra bezoekers kunnen opleveren voor Doesburg. Is het een optie om daar nog eens naar te kijken”, aldus Korporaal.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers