Eigenaar Bert Jan Knapen van Caldo e Freddo met een van zijn vaste gasten.
Volledig scherm
PREMIUM
Eigenaar Bert Jan Knapen van Caldo e Freddo met een van zijn vaste gasten. © Jan Ruland van den Brink

Ook een lunchzaak is uit den boze voor uitbater van Caldo e Freddo

DOESBURG - Twee keer opgepakt worden met drank op achter het stuur is een economische doodstraf voor een horecaondernemer. Burgemeester Loes van der Meijs van Doesburg beticht Bert Jan Knapen, uitbater van Caldo e Freddo, van slecht levensgedrag om hij twee keer is veroordeeld voor rijden met alcohol. Zij heeft zowel de drank- en horecavergunning als de exploitatievergunning ingetrokken met als gevolg dat Knapen zijn vak niet meer kan uitoefenen. 5 vragen over deze kwestie. 

5 reacties

 • Wim

  4 jaar geleden
  En iemand dood of een blijvend letsel rijden gaat je zeker niet te ver. Als ik bij mijn werkgever met een slok te veel op wordt aangehouden, kan ik na de 2e keer ook mijn biezen pakken. Dus deze burgemeester heeft goed gehandeld, deze alcoholist is terecht bestraft.
 • Karel

  4 jaar geleden
  Burgemeester, dit gaat echt te ver. Stuur hem met zijn instemming op afkickcursus. Probleem opgelost en ga (drugs)criminelen vangen!! Deze richten enorme schade aan. Veroordeelden (als het zover komt!!) lopen binnen de kortste keren weer vrij rond!
 • Harry

  4 jaar geleden
  En daarvoor moet je rijbewijs afgepakt worden, wordt je veroordeeld en mag je bij het cbr langs. Maar je broodwinning sluiten gaat wel wat ver. Den we bij andere beroepen en politici ook niet.
 • theo

  4 jaar geleden
  Kijk nou is het al twee keer met drank op achter het stuur hoeveel keren zou die zo gereden hebben zonder dat ie aangehouden is
 • Wees

  4 jaar geleden
  Dan kun je ook de helft van de andere horecazaken sluiten. Een boete en je rijbewijs inleveren dat snap ik maar je zaak en werk afpakken gaat mij te ver.