Volledig scherm
Doesburg betaalt dit extraatje van de Klijnsmagelden, een bedrag uit Den Haag dat drie jaar lang ingezet moet worden voor armoedebestrijding. Het was een initiatief van voormalig staatssecretaris Jette Klijnsma. © ANP

Ouderen in Doesburg krijgen een extraatje

DOESBURG - Ouderen die van een laag inkomen moeten leven, krijgen van de gemeente Doesburg voor de kerst een extraatje: een supermarktcadeaubon voor 50 euro per persoon. Een echtpaar krijgt twee bonnen. ,,De winterperiode is een gezellige maar ook dure tijd. De gemeente wil iets extra's doen voor ouderen met een laag inkomen’’, zegt een woordvoerder van Doesburg.

De gemeente betaalt dit extraatje van de Klijnsmagelden, een bedrag uit Den Haag dat drie jaar lang ingezet moet worden voor armoedebestrijding. Het was een initiatief van voormalig staatssecretaris Jette Klijnsma.

Nieuwe kleding

De meeste gemeenten besteden dat geld aan kinderen van minima. Doesburg deed dat vorig jaar ook. Toen kregen gezinnen een cheque voor nieuwe kleding. ,,Dit jaar zijn ouderen de doelgroep. Het gaat om mensen met de AOW-gerechtigde leeftijd’’, zegt de woordvoerder. Het inkomen mag niet hoger zijn dan 130 procent van het minimum; dat is maximaal 1.385 euro per maand voor een alleenstaande en 1.893 euro voor gehuwden. ,,Mensen met alleen AOW of een klein pensioentje’’, aldus de gemeente woordvoerder.

De bon is in te wisselen bij de supermarkten in de gemeente Doesburg.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers