Volledig scherm
PREMIUM
© ANP

Ouders van basisschoolleerlingen in Doesburg reageren geschokt: ‘Drugs op die leeftijd? Schandalig!’

DOESBURG  - Veel ouders reageren geschokt op het onderzoek dat laat zien dat Doesburgse jongeren in de basisschoolleeftijd al drugs gebruiken. Aan de poort van de openbare basisschool De Wetelaar in Doesburg is veel ouders het nieuws niet ontgaan. ,,We hadden het er net over”, zegt Patricia Koning, die haar zoon van 12 op komt halen. ,,Het is wel schokkend.”

Uit een inventarisatie van de jeugdafdeling van de Stadspartij Doesburg blijkt dat kinderen in de hoogste groepen van de basisschool al experimenteren met drugs.

Saskia Warringa is ervan overtuigd dat haar 14-jarige dochter dat niet doet. ,,Ze is faliekant tegen”, zegt Warringa. ,,We praten er thuis wel over.” Dat doet Koning ook met haar 12-jarige zoon. ,,Hij zegt dat hij het niet doet”, vertelt ze. ,,Ik wil hem heel graag geloven.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers