Volledig scherm
PREMIUM
Liefhebbers luisteren geboeid naar Gerd Renshof. © Theo Kock

Over schilderkunst is het in Doesburg ook mooi praten

DOESBURG - Vele tientallen kunstliefhebbers kwamen zaterdag naar Kunstburg in Doesburg, waar kunstschilder Gerd Renshof een demonstratie gaf.

Helemaal achterin de winkel van Kunstburg in Doesburg staat de schildersezel van kunstschilder Gerd Renshof. Hij is er in alle rust bezig met een klein werk. Een nachttafereel, zo vertelt hij even later. Om hem heen kijkt een handjevol mensen in stilte toe. Elke penceelbeweging nemen zij nauwkeurig in zich op.

Renshof laat aan het publiek zien hoe de kunstschilders in de zeventiende eeuw hun werken schilderden. Van groot belang hierbij is het licht, dat schilders als Rembrandt en Vermeer in hun schilderijen wisten te brengen. De hoofdrolspeler van deze zaterdag verdiepte zich jarenlang in de technieken die deze schilders gebruikten.

Die technieken demonstreert hij graag en met volle passie. Als één iemand een vraag stelt, is het hek voor even van de dam. Dan wil iedereen wat weten. Waarom is die ondergrond zo belangrijk? Hoe breng je er nou toch kleur in? En wat is dat voor een kleur?

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers