Volledig scherm
PREMIUM
Wessel Haverkamp (17) uit Zevenaar vertrekt zijn gezicht van pijn na zijn zwemtocht in de Oude IJssel, van Ulft naar Doesburg. © Peter Bakker

Overal pijn, maar Wessel (17) heeft monsterzwemtocht door Oude IJssel gehaald

DOESBURG - ,,Zoiets als dit ga ik nooit meer doen. Althans: niet deze afstand”, zei zwemmer Wessel Haverkamp (17) na zijn monsterzwemtocht in de Oude IJssel. Maar hij heeft het volbracht, de 25 kilometer tussen Ulft en Doesburg.

Tijdens de laatste rustpauze, bij de brug Hoog-Keppel, dreigt het zwemavontuur van Wessel Haverkamp te stokken. ,,Hij zei: ik heb nog nooit zoveel pijn gehad’’, zegt moeder Harriëtte, als ze staat te wachten op haar zoon op de finishplek in Doesburg.

Als Wessel enkele uren later de 25 kilometer lange zwemtocht met succes beëindigt zegt vader Marnix, die zijn zoon deze zondag in zijn kayak heeft bijgestaan: ,,Hij heeft het hele laatste stuk kramp gehad. En hij had schuurplekken in zijn nek, doordat hij steeds zijn hoofd moest bewegen. We hebben hem een snorkel gegeven en vijf minuten langer gepauzeerd.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers