Volledig scherm
PREMIUM
Wethouder Peter Bollen wil ouders ondersteunen in de strijd tegen drank- en drugsmisbruik onder de jeugd. © Gemeente Doesburg

Peter Bollen wil ouders ondersteunen: ‘Jongeren experimenteren, dat voorkom je niet’

DOESBURG - Doesburg wil de strijd aan binden met excessief alcohol- en drugsgebruik. Hoe? Door ouders te leren hoe je voorkomt dat hun kinderen gaan binge drinken - in een keer heel veel - en drugs gaan gebruiken. ,,Jongeren experimenteren. Dat voorkom je niet. De vraag is hoe je daarover met je kinderen in gesprek gaat.  Wij gaan ouders daarbij ondersteunen’’, zegt Doesburgs wethouder Peter Bollen. 

Doesburgse jongeren drinken meer dan die uit de omliggende gemeenten. Dat bleek tien jaar geleden ook al uit onderzoek. Hoe komt dat volgens u? 
Peter Bollen: ,,Als ik naar de cijfers kijk, zie ik dat het alcoholgebruik fluctueert. Hoe dat komt, weet ik niet. Ik kan er niet de vinger op leggen. Doesburg is een kleine stad, waar de mensen elkaar goed kennen. Er is hier misschien meer groepsgedrag dan in een anonieme wijk in een grote stad. Daar zit ook een positieve kant aan: mensen spreken elkaar makkelijker aan.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers