Plan uitbreiding Rotra en Ubbink in Doesburg blijkt te duur

DOESBURG - Het plan voor grootschalige uitbreiding van de bedrijven Rotra en Ubbink in Doesburg gaat niet door omdat het te duur is. Dat blijkt uit onderzoek in opdracht van zeven partijen, waaronder de bedrijven, de gemeenten Doesburg en Doetinchem en de provincie Gelderland.

Aan het plan onder de noemer Logistiek Ecopark IJsselvallei Doesburg is twee jaar gewerkt. 

Het ging om een uitbreiding met twintig hectare voor de twee bedrijven, transportbedrijf Rotra en Ubbink, producent van verwarmings- en ventilatiesystemen. De uitbreiding zou enkele honderden extra banen opleveren op alle niveau's. 

Alternatief

Het plan was om de haven en het bedrijventerrein in Doesburg te vergroten. De kosten zouden voor rekening komen van de bedrijven. Volgens de zeven partijen is het gemaakte ontwerp ruimtelijk en technisch uitvoerbaar, maar is het 'financieel onbetaalbaar'. 

De zeven onderzoeken nu of er een alternatief mogelijk is. Naast de bedrijven en de overheden zijn Waterschap Rijn en IJssel en Rijkswaterstaat Oost-Nederland betrokken. Ook de gemeente Rheden schuift aan bij het overleg hierover.

Volledig scherm
De terminal van Rotra in Doesburg. © Jan Ruland van den Brink
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers