Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Politie Doesburg is boos op kijkers die slachtoffers filmden

DOESBURG - De politie in Doesburg is boos op de omstanders die vrijdagavond bij een ongeval op de Kraakselaan in het Hanzestadje aan het filmen waren. ‘Dit is respectloos’, schrijft de politie op haar Facebookpagina.  De brandweer was genoodzaakt de plek van het ongeval af te zetten met schermen zodat het publiek geen zicht meer had op de hulpverleners en het slachtoffer.

Even voor acht uur 's avonds kwam bij de politie de melding binnen dat er een aanrijding had plaatsgevonden. Een automobilist had een voetganger aangereden. De brandweer Doesburg was snel aanwezig en al begonnen met de reanimatie van het slachtoffer. Meerdere auto's van de politie en een ambulance kwamen naar de Kraakselaan. 

Ook de traumahelikopter kwam ter plaatse. Dat trok veel nieuwsgierigen naar de plek van het ongeval.  ‘Wij begrijpen dat een dergelijk incident nieuwsgierigheid oproept en dat er mensen komen kijken. Aan de andere kant begrijpen wij niet dat mensen het in hun hoofd halen een slachtoffer te filmen’, schrijft de politie.

Het slachtoffer is met ernstige verwondingen naar het ziekenhuis in Nijmegen overgebracht.  De bestuurder is voor verhoor meegenomen naar het politiebureau. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers