Volledig scherm
Ter illustratie.

Politie zoekt'smeerpijp' die broek laat zakken voor meisjes in Doesburg

DOESBURG - De politie in Doesburg is op zoek naar een man die afgelopen weekend voor veel ophef heeft gezorgd in de wijk De Ooi. Hij heeft daar aan het begin van de avond zijn broek laten zakken tegenover meerdere, nog zeer jonge meisjes.

Dat bevestigt een politiewoordvoerder. ,,Die meldingen hebben we inderdaad gehad. Collega's zijn zaterdagavond direct op zoek gegaan, maar hebben de man helaas niet gevonden’’, zegt politiewoordvoerder Frank Brouwer. Geruchten dat de man kinderen ook gevraagd zou hebben of zij seks wilden, kan hij niet bevestigen.

Daarvan wordt wel melding gemaakt op Facebook. In een bericht dat sinds zaterdagavond online staat wordt gesproken van 'een smeerpijp' die zich ophoudt rond de Anne Frank Montessorischool, aan de Forsythiastraat. Daar spelen vaak kinderen. De man naar wie wordt gezocht zou blank zijn, rond de 25, 30 jaar oud en donker haar in een knotje dragen.

Op het sociale medium worden zelfs namen genoemd, maar de politie zegt daar niets mee te kunnen. ,,Wij hebben die namen gezien, maar er gaan meer geruchten rond en die helpen ons nu niet verder. We nemen deze melding wel zeer serieus en zijn druk bezig met onderzoek. We hopen zo snel mogelijk een verdachte te kunnen aanhouden’’, zegt Brouwer.

'Trekken alle tips na'
Dat de politie niets kan met de namen en geruchten die nu rond gaan, betekent niet dat mensen zich stil moeten houden. Brouwer: ,,Zeker niet. Weet je iets dat ons verder kan helpen in deze zaak, geef het dan zeker door. Dat mag inderdaad ook een naam zijn, wij trekken alle tips na.’’

De politie is te bereiken via 0900-8844.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers